ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

Mailing list
Αφήστε το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Κοντά στους γονείς


Ελπίδα και επιδίωξη του ιδρυτού των Εκπαιδευτηρίων μας ήταν και η υποστήριξη των γονέων στο δύσκολο έργο αγωγής των παιδιών τους, εκ μέρους του Σχολείου. Η προσωπικότητα του παιδιού χτίζεται μέσα στην οικογένεια.

Συχνά οι γονείς αισθάνονται απειρία και αδυναμία στο υπεύθυνο έργο τους. Έρχεται λοιπόν το Σχολείο μας με Σεμινάρια Γονέων να συμπαρασταθεί στους γονείς. Γίνονται συναντήσεις στο σχολείο ευκαιριακά με θέματα παιδαγωγικά, αλλά και γενικότερης πνευματικής καλλιέργειας. Η συζήτηση είναι βασικό κομμάτι των συναντήσεων. Οι γονείς εκμυστηρεύονται τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς τους. Ακούν τις εμπειρίες άλλων. Αλληλοστηρίζονται.

Επίσης διοργανώνονται εκδρομές μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, στις οποίες συμμετέχουν γονείς και παιδιά. 

Οι συναντήσεις γίνονται μία φορά τον μήνα στο Σχολείο μας και προηγείται μια ολιγόλεπτη εισήγηση πάνω σε κάποιο θέμα, παιδαγωγικό ή πνευματικής καλλιέργειας. Ακολουθούν τοποθετήσεις των γονέων και συζήτηση σε κλίμα, κατά κοινή ομολογία, πολύ φιλικό και οικογενειακό. Η ωφέλεια είναι πολλαπλή. Οι γονείς αλληλοστηρίζονται στη δύσκολη αποστολή τους, ακούν εποικοδομητικό λόγο, γνωρίζονται, αναπτύσσουν μεταξύ τους φιλικές σχέσεις, συνεργάζονται καλύτερα με το σχολείο .

Tα θέματα προηγούμενων ετών υπάρχουν σε μικρά εύχρηστα τευχίδια, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε παρακάτω.


Συναισθηματική νοημοσύνη
Συναισθηματική νοημοσύνη
Οι εισηγήσεις των σεμιναρίων που έγιναν τη σχολική χρονιά 2013-14 περιέχονται σ΄ αυτό το τεύχος, που μπορείτε να κατεβάσετε ή απλά να το διαβάσετε.
Η πνευματική καλλιέργεια των γονέων και η αυτοπειθαρχία αναγκαίες προϋποθέσεις αλλά και συνέπειες του παιδαγωγικού έργου
Η πνευματική καλλιέργεια των γονέων και η αυτοπειθαρχία αναγκαίες προϋποθέσεις αλλά και συνέπειες του παιδαγωγικού έργου
Διαβάστε τις εισηγήσεις των σεμιναρίων του 2012-13. Ο τίτλος φανερώνει τη σπουδαιότητα του θέματος, που απασχολεί όλους τους γονείς, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν μικρά παιδιά. Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο ή απλώς να το διαβάσετε.
Περί αγάπης
Περί αγάπης
Το θέμα που συζητήθηκε κατά το σχολικό έτος 2011-2012 ήταν η ΑΓΑΠΗ. Μέσα από σειρά θεμάτων προσεγγίστηκε το πολύτιμο αυτό συναίσθημα σε όλες τις εκφάνσεις του. Η σειρά των θεμάτων βρίσκεται στο τεύχος που μπορείτε να κατεβάσετε ή απλώς να διαβάσετε.
Στο σταυροδρόμι της αδικίαςΣτο σταυροδρόμι της αδικίας
Κατά τη σχολική χρονιά 2010-2011 στα Σεμινάρια αναπτύχθηκε και συζητήθηκε το θέμα «Στο σταυροδρόμι της αδικίας». Στο τέλος της δημιουργικής αυτής περιόδου, οι εισηγήσεις εκδόθηκαν σε τεύχος που διανεμήθηκε σ΄ όλους τους γονείς. Το τεύχος αυτό μπορείτε να το κατεβάσετε κάνοντας δεξί κλικ στο διπλανό εικονίδιο
Ενθάρρυνση - Διαπροσωπικές σχέσεις
Ενθάρρυνση - Διαπροσωπικές σχέσεις
Το γενικό θέμα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2009-2010 ήταν «Ενθάρρυνση - Διαπροσωπικές σχέσεις». Η συμμετοχή των γονέων που έδειξαν το ενδιαφέρον τους για τη σειρά των σεμιναρίων ήταν μεγάλη. Το τεύχος, που μπορείτε να κατεβάσετε, περιλαμβάνει τη σειρά των θεμάτων.
Συζητώντας για την επικοινωνία
Συζητώντας για την επικοινωνία
Το τεύχος «Συζητώντας... για την επικοινωνία» περιέχει με λεπτομέρεια τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2008-2009. Κείμενα που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να επικοινωνήσουν καλύτερα με τα παιδιά τους αλλά και μεταξύ τους, ως σύζυγοι.
Δεκέμβριος 2012 - Εκδρομή στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Σερρών
Δεκέμβριος 2012 - Εκδρομή στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Σερρών
Διαβάστε και δείτε εικόνες από την όμορφη μέρα που περάσαμε, γονείς και παιδιά, στην εκδρομή που διοργανώθηκε από τα Σεμινάρια Γονέων.
Εκδρομή στο Νυμφαίο
Μια πολύ όμορφη ευκαιρία έδωσε η εκδρομή του Σαββάτου (12 Οκτωβρίου 2013) σε μαθητές και γονείς των Εκπαιδευτηρίων μας ... Περισσότερα...Αρχική \ Κοντά στους γονείς