ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

Mailing list
Αφήστε το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Hospital Teddy Bear


Στα πλαίσια του μαθήματος «Αγωγή Υγείας» την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013,

οι φοιτητές της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο μας για να πραγματοποιήσουν μαζί με τους μικρούς μαθητές μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Hospital Teddy  Bear» .

Αρχικά στήθηκε στον εσωτερικό χώρο ένα πολυϊατρείο που περιλάμβανε ακτινολογικό τμήμα, χειρουργικό, ορθοπεδικό, παιδιατρικό, οδοντιατρικό καθώς και αίθουσα αναμονής.

Οι μικροί μαθητές προσέρχονταν στα Ιατρεία με τα «άρρωστα» παιδιά –παιχνίδια και ζητούσαν από τους γιατρούς να κάνουν τη διάγνωση. Στο νοσοκομείο παιχνιδιών ο καθένας εκπροσωπούσε και ένα ρόλο. Τα παιδιά ήταν οι γονείς, τα «άρρωστα» παιχνίδια- κουκλάκια ήταν τα παιδιά τους και οι φοιτητές ήταν οι γιατροί.

Οι φοιτητές με τη σειρά τους εξέταζαν τα άρρωστα κουκλάκια και αφού έπαιρναν το ιστορικό τους, συζητούσαν για τα συμπτώματα τους και έκαναν τη διάγνωση, συμβούλευαν τα παιδιά, απαντούσαν στις απορίες τους και προχωρούσαν στη θεραπεία.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα και συμμετείχαν με αμείωτο ενδιαφέρον.Εξοικειώθηκαν με τα ιατρικά διαγνωστικά μέσα, έμαθαν για τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και για τους κανόνες σωστής και υγιεινής διατροφής.

Αυτό οφείλονταν στην κατάλληλη προετοιμασία των φοιτητών, στην ευχάριστη διάθεση τους, στην άψογη συνεργασία και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν τους μικρούς «γονείς» και τα «παιδιά» τους. 


Hospital Teddy Bear_1
Hospital Teddy Bear_2
Hospital Teddy Bear_3
Hospital Teddy Bear_4Αρχική \ Βαθμίδες \ Νηπιαγωγείο \ Σχολική ζωή \ Hospital Teddy Bear