ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

Mailing list
Αφήστε το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Επετειακές εκδόσεις


Έχοντας διαπιστώσει την απόλυτη, σε ορισμένες τάξεις, έλλειψη προσέγγισης σε επετείους που ζει έντονα ο λαός μας, το σχολείο μας έχει προχωρήσει στην έκδοση σχετικών ολιγοσέλιδων τευχών, με πλούσιο όμως περιεχόμενο. Στα σχολικά βιβλία της Γλώσσας υπάρχουν επετειακές ενότητες, οι οποίες όμως δεν επιτρέπουν στους μαθητές να πλησιάσουν επαρκώς αλλά, κυρίως, να ζήσουν τις επετείους που γιορτάζονται στον κύκλο του χρόνου.

Η συνεργασία των δασκάλων του Δημοτικού έχει αποφέρει ως καρπούς δύο επετειακά τεύχη με αναγνώσματα για κάθε τάξη (από τη Β΄ έως την Στ΄). Το ένα έχει το γενικό τίτλο «25η Μαρτίου - Πάσχα» και το δεύτερο «Χριστουγεννιάτικα αναγνώσματα».  Μπορείτε να ανοίξετε και να διαβάσετε δειγματικά κάποιες σελίδες από τα τεύχη «25η Μαρτίου - Πάσχα» και «Χριστούγεννα» της Στ΄ τάξης.


Α΄ τάξη - Βιβλίο προσέγγισης στον κύκλο του χρόνου
Β΄ τάξη - Χριστούγεννα
Β΄ τάξη - 25η Μαρτίου-Πάσχα
Γ΄τάξη - Χριστούγεννα
Γ΄ τάξη - 25η Μαρτίου-Πάσχα
Δ΄ τάξη - Χριστούγεννα
Δ΄ τάξη - 25 Μαρτίου-Πάσχα
Ε΄ τάξη - Χριστούγεννα
Ε΄ τάξη - 25η Μαρτίου-Πάσχα
Στ΄ τάξη - Χριστούγεννα
Στ΄ τάξη - 25η Μαρτίου-Πάσχα
Στιγμές από τη Νεότερη Ιστορία
Τα πτερόεντα δώρα
Τα πτερόεντα δώρα
Ένα σύντομο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, διασκευασμένο από εκπαιδευτικό του σχολείου μας, από το τεύχος των Χριστουγέννων της Στ΄ τάξης.
Μια στιγμή του Πάσχα
Μια στιγμή του Πάσχα
Από το επετειακό τεύχος της Στ΄ τάξης παρατίθεται το κείμενο «Μια στιγμή του Πάσχα» που μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε.Αρχική \ Βαθμίδες \ Δημοτικό Σχολείο \ Εκδόσεις - Βοηθήματα - Διαδραστικά παιχνίδια \ Επετειακές εκδόσεις