ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

Mailing list
Αφήστε το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Εκδηλώσεις


Γιορτές

Οι γιορτές των Νηπιαγωγείων μας που προετοιμάζονται με ιδιαίτερη φροντίδα αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας. Είναι εξαιρετικά μέσα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Δίνουν στα νηπιάκια ευκαιρίες καλλιτεχνικής και συναισθηματικής έκφρασης, τα ασκούν στην πειθαρχία, καλλιεργούν τον προφορικό λόγο και την αυτοπεποίθησή τους, περνούν μηνύματα και βιώματα, διδάσκουν ιδανικά και επιθυμητό τρόπο ζωής. Εκτός από το αποτέλεσμα, το οποίο συνήθως είναι εκπληκτικό, ο «δρόμος για την Ιθάκη», η προσπάθεια των παιδιών είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη αξία. Χωρίς υπερβολή κάθε γιορτή είναι ένα σκαλοπάτι στην πρόοδό τους.

Τα Νηπιαγωγεία των Εκπαιδευτηρίων «Ο Απόστολος Παύλος»  οργανώνουν κάθε χρόνο τις εξής γιορτές-εκδηλώσεις:

• Επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία των Εκπαιδευτηρίων μας  συμπεριλαμβανομένης και της καθιερωμένης παρέλασης στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.

• Γιορτή για τα Χριστούγεννα ανά τμήμα, στην αίθουσα τελετών των Εκπαιδευτηρίων μας, απογευματινή ώρα, με προσκεκλημένους τους γονείς των μαθητών.

 • Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου ξεχωριστή για κάθε τμήμα, απογευματινή ώρα, με προσκεκλημένους τους γονείς των μαθητών.

 • Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον παππού και την γιαγιά, από το σύνολο των τμημάτων των Νηπιαγωγείων, απογευματινή ώρα και με προσκεκλημένους τους παππούδες, τις γιαγιάδες και τους γονείς των μαθητών .

• Γιορτή λήξης τού σχολικού έτους ανά τμήμα σε υπαίθριο χώρο ή την Αίθουσα Τελετών, απογευματινή ώρα,  με προσκεκλημένους τους γονείς των μαθητών. 

 Θείες Λειτουργίες

Η Θεία Λειτουργία και η συμμετοχή μας στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι η κορυφαία εκδήλωση της ζωής μας ως βαπτισμένων Χριστιανών. Θεωρούμε πρωτεύοντα στόχο και αιτία της ύπαρξής μας ως Εκπαιδευτηρίων να μυήσουμε τα παιδιά μας στην ορθόδοξη λατρεία και ειδικά στη Θεία Λειτουργία.

Κάθε μήνα τελείται αποκλειστικά για τα νηπιάκια μας Θεία Λειτουργία, η οποία είναι σύντομη, ώστε να μην κουραστούν. Τα παιδιά συμμετέχουν ψάλλοντας όλα μαζί τους πιο εύκολους ύμνους, δέχονται υποδείξεις  ως προς τη στάση και τη συμπεριφορά τους μέσα στον ιερό χώρο του ναού, ακούν από τον λειτουργό ιερέα ωφέλιμο απλό λόγο και προσέρχονται στη Θεία Ευχαριστία με ευλάβεια - κατά το δυνατόν προετοιμασμένα και από την προηγούμενη ημέρα και στο σχολείο και στο σπίτι.

Εκδρομές

Προέκταση και συμπλήρωση της βιωματικής προσέγγισης της μάθησης είναι και οι εκπαιδευτικές μας επισκέψεις εκτός σχολείου. Σχεδιάζονται με βάση τα θέματα των σχεδίων  εργασίας και των καινοτόμων προγραμμάτων στα οποία συμμετέχουν τα νηπιαγωγεία μας  (π.χ. επίσκεψη στο ελαιοτριβείο για την ελιά και το λάδι ή επίσκεψη στον μύλο ή στο φούρνο για το αλεύρι και το ψωμί, επίσκεψη σε περιβαλλοντικά πάρκα, θεατρικές παραστάσεις, μουσεία και γενικά σε χώρους και πολιτιστικές και μορφωτικές ευκαιρίες που συμπληρώνουν τις εντός σχολείου δραστηριότητές μας).

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές των νηπίων μας συνδυάζονται πάντα και με δυνατότητα παιχνιδιού σε ασφαλή και ευχάριστο χώρο.

Αρχική \ Βαθμίδες \ Νηπιαγωγείο \ Εκδηλώσεις