ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

Mailing list
Αφήστε το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Νηπιαγωγείο


Τα Νηπιαγωγεία των Εκπαιδευτηρίων «Ο Απόστολος Παύλος, δυναμικά  παρόντα από το 1976 στην εκπαιδευτική πραγματικότητα της  Θεσσαλονίκης μας ως «Κυκλάμινα», καθημερινά αποδεικνύουν ότι επιτελούν καθοριστικό ρόλο στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών που φιλοξενούν.

Η κατάκτηση της γνώσης και της αρετής μέσα από χαρούμενη  βιωματική μάθηση αποτελεί τον στόχο όλων των προσπαθειών μας.

Ειδικότερα, στα Νηπιαγωγεία μας επιδιώκουμε:

τη μόρφωση του νου μέσα από σύγχρονα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα που  υλοποιούνται καθημερινά με συναρπαστικές δραστηριότητες,

την άσκηση του σώματος  με παιχνίδια και γυμναστική και την καθημερινή φροντίδα για σωστή διατροφή,

τη χριστιανική αγωγή της παιδικής ψυχής

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων των νηπίων

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων των Νηπιαγωγείων μας περιλαμβάνει όσα προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά εμπλουτίζεται και με επιπλέον ώρες διδασκαλίας, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σύγχρονα θέματα παιδείας. Συνδέεται με όλες τις γνωστικές περιοχές: Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη Περιβάλλοντος, Πληροφορική καθώς και Δημιουργικές-Καλλιτεχνικές δραστηριότητες (Μουσική, Θεατρική Τέχνη, Εικαστική Έκφραση, Φυσική Αγωγή), προσφέρει πλούσια ερεθίσματα για την καλλιέργεια της αισθητικής των παιδιών και προωθεί τη δημιουργικότητά τους.


Πρόγραμμα Σπουδών
Τα νήπια έρχονται στο Σχολείο για να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο των παιδιών της ηλικίας τους. Με τη βοήθεια των νηπιαγωγών ακολουθούν ένα πρόγραμμα κατάλληλο για την ηλικία τους.
Εσωτερικός κανονισμός - Λειτουργία
Το Νηπιαγωγείο λειτουργεί με κανονισμούς που διέπουν όλα τα σχολεία της Ελλάδας, αλλά με διευρυμένο ωράριο διδασκαλίας.
Εγκαταστάσεις
Ό,τι μπορεί να έχει και να πλουτίσει ένα Σχολείο που βρίσκεται μέσα στη φύση, είναι οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου μας, που είναι πλήρως αυτονομημένο από τις υπόλοιπες βαθμίδες.
Εικονική περιήγηση
Περιηγηθείτε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Νηπιαγωγείου με μία πανοραμική ξενάγηση και δείτε από πολύ κοντά και με λεπτομέρεια τι προσφέρουν.
Εκδηλώσεις
Πολλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις γίνονται με αφορμή επετείους και θρησκευτικές γιορτές. Όλα τα παιδιά συμμετέχουν και μαθαίνουν μέσα από την κάθε δράση.
Σχολική ζωή
Μάθετε για τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει το σχολικό έτος που διανύουμε. Οι μικροί μαθητές μαθαίνουν και χαίρονται με τις ευκαιρίες που τους δίνονται.Αρχική \ Βαθμίδες \ Νηπιαγωγείο