ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

Mailing list
Αφήστε το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Σε ένα εργαστήριο σοκολάτας


Στα πλαίσια του προγράμματος των επαγγελμάτων τα νηπιάκια μας επισκέφθηκαν «το εργαστήρι σοκολάτας» στην Πολίχνη για να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής της , τα είδη της αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας.

 Τη Δευτέρα 1  Απριλίου  οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου ,μας πήραν μέρος  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «εργαστήρι σοκολάτας» στην Πολίχνη, το οποίο είχε ετοιμάσει η ομάδα γνώσης «Μικροί  Ήρωες».

Τα παιδιά φόρεσαν σκουφάκια και ποδιές, έγιναν μικροί ζαχαροπλάστες και αφέθηκαν στην τέχνη και στην απόλαυση της πιο γλυκιάς γεύσης μικρών και μεγάλων, της λατρεμένης σοκολάτας.

Ο εμψυχωτής του προγράμματος ζήτησε από τα παιδιά να τρίψουν μπισκότα και αφού λιώσουν κουβερτούρα σε μπεν-μαρί να ρίξουν μέσα ξηρούς καρπούς και να τοποθετήσουν  το μείγμα σε ειδικά κυπελάκια. Το κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του γλυκό βάζοντας στο τέλος σαντιγί  και πολύχρωμη τρούφα.

Είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να συμμετέχουν βιωματικά αλλά και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την προέλευση του κακάο, τις πρώτες ύλες από τις οποίες παράγεται η σοκολάτα, τα στάδια παραγωγής της και τα  διάφορα είδη της.

Το πρόγραμμα έκλεισε με δραστηριότητες και παιχνίδια (τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομίες, άλματα κ.α.) προσαρμοσμένα στην ηλικία των παιδιών.


Στο εργαστήριο σοκολάτας-1
Στο εργαστήριο σοκολάτας-2
Στο εργαστήριο σοκολάτας-3
Στο εργαστήριο σοκολάτας-4Αρχική \ Βαθμίδες \ Νηπιαγωγείο \ Σχολική ζωή \ Σε ένα εργαστήριο σοκολάτας