ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

Mailing list
Αφήστε το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Εγκαταστάσεις


ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ

Το κτίριο που στεγάζει τα Γυμνάσιά μας αποτελεί το στίβο του καθημερινού αγώνα των μαθητών μας. Με άνετες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες ειδικοτήτων, εργαστήριο φυσικοχημείας, βιβλιοθήκη, αναρρωτήριο κλπ, εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για μια άριστη εκπαίδευση.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Οι ξένες γλώσσες υποστηρίζονται από την τεχνολογία των διαδραστικών πινάκων, ενώ το κατάλληλο ξενόγλωσσο λογισμικό κάνει το μάθημα πιο αποδοτικό και ενδιαφέρον. Η αίθουσα e-Twinning κατάλληλα διαμορφωμένη και εξοπλισμένη με τους δικούς της ηλεκτρονικούς υπολογιστές διευκολύνει την επικοινωνία με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία και υποστηρίζει τη συμμετοχή του σχολείου στα αντίστοιχα προγράμματα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Το ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο Φυσικής - Χημείας – Βιολογίας του Γυμνασίου, υποστηρίζει τα αντίστοιχα μαθήματα δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να εμβαθύνουν με βιωματικό τρόπο στην ερμηνεία των φυσικών φαινομένων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Πλούσια εξοπλισμένο με ένα δίκτυο 16 ηλεκτρονικών υπολογιστών τελευταίας τεχνολογίας, data projectors οροφής, μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο, προσφέρει στους μαθητές του Γυμνασίου μας την ευκαιρία της προσωπικής εξάσκησης και εμπέδωσης του μαθήματος. Με τη χρήση εκπαιδευτικού λογισμικού, ο μαθητής θ’ αναπτύξει δεξιότητες σε προγράμματα οργάνωσης γραφείου, στη χρήση πολυμέσων και στον προγραμματισμό. Καθώς οι υπολογιστές από διδακτικά μέσα γίνονται πηγή πληροφόρησης και εργαλεία επικοινωνίας, μεγάλη έμφαση δίνεται στην ασφάλεια της χρήσης του διαδικτύου.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

12 νότες στο πεντάγραμμο και 12 θρανία στην τάξη περιμένουν τους μαθητές σ’ αυτήν την αίθουσα για να συνθέσουν το όνειρο. Αρχηγός του ταξιδιού ο ευαίσθητος δάσκαλος που βρίσκει πάντα τον τρόπο να επικοινωνήσει μαζί τους. Κι όταν οι ήχοι πάρουν το δρόμο τους, η χαρά πλημμυρίζει την αίθουσα και τους διαδρόμους του σχολείου με χρώματα.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Πλούσια σε χρώματα και σχέδια η αίθουσα των Καλλιτεχνικών είναι από μόνη της διακοσμημένη με τα έργα των μαθητών. Εξοπλισμένη με video, ηχητική εγκατάσταση, τεράστιους πάγκους εργασίας και νιπτήρες ξεχωρίζει και προκαλεί τους μαθητές να ξεδιπλώσουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο. Ο καθηγητής ως δάσκαλος και καλλιτέχνης θα δείξει, θα δημιουργήσει και θα επηρεάσει. Ο μαθητής θα γνωρίσει μεγάλους δημιουργούς, θα μάθει ν’ αποκρυπτογραφεί το σχήμα και το χρώμα, την αρμονία και την ισορροπία, ψηλαφώντας συχνά τα συναισθήματα του καλλιτέχνη.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

Είτε ολόκληρες τάξεις είτε μικρότερες ομάδες μαθητών που θα χρειαστούν εκτάκτως μια επιπλέον αίθουσα για δουλειά, προβολές, διαδραστικές εκπαιδευτικές ασκήσεις, χρήση διαδικτύου κλπ θα βρουν καταφύγιο εδώ.

 ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Οι μεγάλοι υπαίθριοι χώροι και το προικισμένο φυσικό περιβάλλον αποτελούν τον καλύτερο χώρο άθλησης, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει. Γήπεδο μπάσκετ με κερκίδες, βόλεϊ κλπ υποστηρίζουν το μάθημα της γυμναστικής για αποκλειστική χρήση του Γυμνασίου. Καθημερινή είναι και η χρήση του κλειστού γυμναστηρίου που με τον ελαστικό του τάπητα επιτρέπει την ασφαλή γύμναση των παιδιών. Μπάλες όλων των αθλημάτων, στρώματα και εφαλτήρια είναι κάποια από τα όργανα που βρίσκονται στη διάθεση των παιδιών και των γυμναστών τους.

ΕΥΡΥΧΩΡΕΣ  ΚΑΙ ΑΝΕΤΕΣ ΑΥΛΕΣ ΜΕ ΓΗΠΕΔΑ

Πολυεπίπεδες οι αυλές του Γυμνασίου περικυκλώνουν το κτίριο. Σ’ αυτές τα παιδιά θα χαρούν το διάλειμμά τους, τη συντροφικότητα, το αυθόρμητο παιχνίδι, το χορό στο κάδρο πάντα της συναισθηματικής αναστάτωσης που πλαισιώνει την εφηβική ψυχή. Θα βιώσουν τη φιλία, την παρέα, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στο πρόσωπο του άλλου, θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους στον ανταγωνισμό, διαμορφώνοντας σιγά-σιγά την προσωπική τους ταυτότητα.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΟ - ΙΑΤΡΕΙΟ

Για κάθε μικροατύχημα ή αδιαθεσία ή πρόβλημα υγείας που θα παρουσιασθεί, η πρόσβαση στο νοσηλευτήριο – ιατρείο δίνει τη λύση. Νοσηλεύτρια βρίσκεται πάντα σε εφημερία στον χώρο αυτό και είναι έτοιμη να παράσχει κάθε βοήθεια. Ο χώρος είναι εξοπλισμένος με κρεβάτι βραχείας νοσηλείας και εφοδιασμένος με όργανα και υλικά που απαιτούνται για τη σωστή αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων.

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου, το «εκκλησάκι» στο οποίο κάποτε λειτουργούσε ο ιδρυτής του Σχολείου μας π. Λεωνίδας, φιλοξενεί τη μηνιαία μαθητική Θεία Λειτουργία. Πολύτιμες στιγμές ψυχικής ανανέωσης και ευεργετικής χάρης, γίνονται βιώματα για τις τρυφερές εφηβικές ψυχές που επιζητούν να ξεδιψάσουν αποθέτοντας τα περιττά βάρη.

 ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ

Για όλους τους μαθητές του σχολείου μας, επίσης, προορίζεται η μεγάλη αίθουσα τελετών, χωρητικότητας 400 ατόμων. Κατασκευασμένη με άνετα παρασκήνια, απαραίτητα για ένα σχολείο, με ευρύχωρη σκηνή δύο διαζωμάτων και με επιμελημένη ηχητική κάλυψη σε όλη την έκτασή της, προσφέρει στέγη στις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Σχολείο. Εδώ γίνεται η διδασκαλία των θεατρικών παραστάσεων που ανεβαίνουν, οι πρόβες της ορχήστρας και της χορωδίας και παρουσιάζονται οι γιορταστικές εκδηλώσεις στους γονείς των μαθητών μας. Η αίθουσα χρησιμοποιείται ακόμη και για πολιτιστικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και μορφωτικές εκδηλώσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια του χρόνου και απευθύνονται σε όλους.


Το διδακτήριο
Το διδακτήριο
Αίθουσα e-Twinning
Αίθουσα ξένων γλωσσών
Γήπεδο μπάσκετ
Αίθουσα ξένων γλωσσών
Εργαστήριο φυσικών επιστημών
Εργαστήριο Πληροφορικής
Αίθουσα εικαστικών μαθημάτων
Εργαστήριο Πληροφορικής
Γήπεδο μπάσκετ
Γυμναστήριο
Αίθουσα εικαστικών μαθημάτων
Γήπεδο μπάσκετ
Γήπεδο τένις
Αυλή
Ο Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου
Ιερός ναός
Νοσηλευτήριο - Ιατρείο
Αίθουσα τελετών
Αίθουσα τελετών
Ενημέρωση Γονέων
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
Αίθουσα Μουσικής
1 - 24 / 28Αρχική \ Βαθμίδες \ Γυμνάσιο \ Εγκαταστάσεις