ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

Mailing list
Αφήστε το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

...και προσέγγιση στην αγγλική γλώσσα


...και προσέγγιση στην αγγλική γλώσσα

Το σχολείο μας εφαρμόζει πρόγραμμα για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο που ανταποκρίνεται πλήρως στις ιδιαίτερες δυνατότητες των νηπίων. Το πρόγραμμα που ακολουθούμε (Έκδοση Πανεπιστημίου Οξφόρδης)  έχει επιλεχθεί ανάμεσα σε πολλά και εφαρμόζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μεταξύ άλλων το διδακτικό υλικό περιέχει CD-Rom, καρτέλες, αφίσες και το πιο σημαντικό το «μικρό φίλο των παιδιών», μια κούκλα με την οποία τα παιδιά διασκεδάζουν πολύ καθώς τα μεταφέρει σ’ έναν κόσμο μαγικό με τη μικρή του ιστορία που πλαισιώνεται από παιχνίδια, τραγούδια, δραματοποιήσεις και φύλλα εργασίας.

Οι δραστηριότητες αφορούν μόνο στην προφορική έκφραση. Θεωρούμε σκόπιμη την επισήμανση αυτή διότι η ταυτόχρονη εισαγωγή των νηπίων στο γραφικό σύστημα μιας ξένης γλώσσας ταυτόχρονα με αυτό της μητρικής ενδέχεται να έχει πολύ σοβαρές αρνητικές συνέπειες.

Μέσα από ευχάριστη διαδικασία τα παιδιά εύκολα και γρήγορα εξοικειώνονται με τους ήχους-λέξεις μιας διαφορετικής γλώσσας και χτίζονται τα θεμέλια για την ολοκληρωμένη και σωστή εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας από τη νηπιακή ηλικία πράγμα που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Αρχική \ Βαθμίδες \ Νηπιαγωγείο \ Πρόγραμμα Σπουδών \ ...και προσέγγιση στην αγγλική γλώσσα