ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

Mailing list
Αφήστε το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Διάκριση του Λυκείου μας στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια/ ACSTAC 2016


Στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια/ ACSTAC 2016 που διεξήχθη στις 4,5 και 6 Μαρτίου, η ομάδα του project της 1ης Λυκείου με θέμα ¨σχεδίαση και κατασκευή μοντέλου ρομποτικού υποβρυχίου ελεγχόμενου από μικροελεγκτή arduino με χρήση απλών καθημερινών υλικών¨ κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία Φυσική- Κατασκευές. Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλα τα υλικά του μοντέλου είναι αυτοσχέδια. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Κολλέγιο Αθηνών με θέμα¨ κατασκευή μοντέλου μαγνητικού τρένου maglev¨  Το project αυτό ξεκίνησε την περυσινή σχολική χρονιά οπότε και κατασκευάστηκε το πρώτο μοντέλο του υποβρυχίου. Ακόμη και φέτος μαθητές που συμμετείχαν στο περυσινό project εξακολούθησαν να συνεισφέρουν και συμμετείχαν και στο διαγωνισμό. Ο σχεδιασμός του μαθήματος προβλέπει τη συνέχιση του project και την επόμενη χρονιά με τη μύηση των νέων συμμετεχόντων στη σχετική τεχνολογία με στόχο την περαιτέρω τεχνολογική αναβάθμιση του υποβρυχίου. Οι μαθητές του ομίλου ρομποτικής του σχολείου έχουν εκ των πραγμάτων κεντρικό ρόλο στη διεξαγωγή του project. Οι μέχρι πρότινος αμύητοι στην τεχνολογία μαθητές έχουν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν. Ωστόσο σημαντική συνεισφορά έχουν και μαθητές με ρόλο σε θέματα διοίκησης όπως η προώθηση του ομαδικού πνεύματος, η κατάλληλη προβολή της προσπάθειας κ.α.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν με τη συμμετοχή τους ήταν από την Α ´ Λυκείου: Αριστοτελίδου Δέσποινα, Ρεπάκη Γεωργία, Πανταζοπούλου Γεωργία, Τρύφων Θοδώρα, Ταχματζίδης Βαγγέλης, Φωτεινή Τάσση, Κέλπης Γιώργος, Βενέτης Χαράλαμπος ,Πουτελέσης Ιωάννης και από τη Β ´ Λυκείου: Κωφοκώτσιος Ηλίας και Τακαρίδης Χρήστος. Ο υπεύθυνος καθηγητής ήταν ο κ.Σεβδυνίδης Μιχάλης, φυσικός Ρ/Η.


ACSTAC 2016
ACSTAC 2016Αρχική \ Βαθμίδες \ Λύκειο \ Διακρίσεις-Βραβεύσεις-Διαγωνισμοί \ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ \ Διάκριση του Λυκείου μας στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια/ ACSTAC 2016