Τα νέα μας

Η εκδρομή των τελειοφοίτων του Γυμνασίου μας

ekdromi-teleiofoiton01

Η εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων “Ο Απόστολος Παύλος” πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 έως Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στην περιοχή των Ιωαννίνων και του Μετσόβου.

 

Αμέσως μετά την άφιξη στην πόλη, οι μαθητές με τη συνοδεία των καθηγητών τους, κατευθύνθηκαν στον ναό του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα, όπου προσκύνησαν το σκήνωμά του. Στη συνέχεια μεταβήκαν με το καραβάκι στο Νησάκι της Λίμνης Παμβώτιδας, όπου επισκέφτηκαν το Μουσείο του Αλή Πασά, την Ι. Μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών, (όπου στεγάστηκε το κρυφό σχολειό) και την Ι. Μονή του Αγ. Παντελεήμονα. Ιδιαίτερες οι στιγμές και τα βιώματα που προσέφερε η μοναδική ξενάγηση του κ. Ραπακούση.

 

Την επόμενη μέρα σειρά είχε το ασβεστολιθικό Σπήλαιο του Περάματος, όπου οι μαθητές απόλαυσαν τον εντυπωσιακό σταλακτικό διάκοσμο και ενημερώθηκαν για τα σπάνια παλαιοντολογικά ευρήματα.

 

Ακολούθησε στάση στο Μέτσοβο. Εκεί έγινε ενημέρωση για την Μακεδονίτικη Αρχιτεκτονική στο παραδοσιακό αρχοντικό του Αβέρωφ, όπου εντύπωση προκάλεσε ο πλούτος της λαϊκής μας παράδοσης μέσα από μοναδικά κομμάτια εσωτερικού διακόσμου και καθημερινών εργαλείων του 19ου αιώνα. Γεμάτοι από εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις οι μαθητές μας πήραν το δρόμο της επιστροφής.

ekdromi-teleiofoiton02
ekdromi-teleiofoiton03

3 comments

Leave a comment