Μαγειρεύουμε για τους αστέγους

Δεν είναι λίγες φορές που έχουμε ακούσει ότι το αλάτι είναι αυτό που νοστιμίζει τα φαγητά. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι απαιτείται χαμηλή φωτιά και περισσότερος χρόνος μαγειρέματος. Κάποιοι τρίτοι υποστηρίζουν πως αν πεινάς όλα είναι νόστιμα.

Όλα αυτά καταρρίφθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο μας. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και οι εθελοντές του συσσιτίου “Γέροντας Παΐσιος” μαγείρεψαν με μοναδικό συστατικό την αγάπη.

Το Σχολείο μας “πήρε φωτιά, μια αναζωογονητική και καθαρτική φωτιά που άναψε φλόγα στην καρδιά μας.

Τις τελευταίες ημέρες έφτασαν στο Σχολείο μας και γέμισαν το “Καλάθι της Αγάπης” εκατοντάδες συσκευασίες ζυμαρικών, ρυζιών, οσπρίων, σάλτσες τομάτας, λάδι, γάλατα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Και χθες, μια μέρα πριν τη ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ αλλά και σήμερα, έφτασε και το βαρύ πυροβολικό. Γονείς μαθητών μας που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Λαχαναγοράς πρόσφεραν όλα όσα χρειαζόμασταν (και πολλά περισσότερα) για την προετοιμασία του σημερινού γεύματος των αστέγων. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν τα γλυκά που πρόσφερε άλλη οικογένεια του Σχολείου μας, που δραστηριοποιείται στον χώρο της ζαχαροπλαστικής και του catering. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς και τα παιδιά μας, έναν προς έναν, αλλά και ιδιαίτερα τους μεγάλους χορηγούς μας για το ξεχείλισμα της αγάπης τους και αν δεν αναφέρουμε τα ονόματά τους είναι γιατί ξέρουμε πως και εκείνοι δε θα το ήθελαν.

Πώς όμως μπορούμε να ευχαριστήσουμε την κ. Κυριακή Φράγκου και την εθελοντική ομάδα τους που δέχθηκαν χωρίς αντίρρηση να μαγειρέψουν “εκτός έδρας” αλλά σίγουρα σε “νερά” ασφαλή και γνώριμα; Ας γνωρίζουν πως θα είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο για να μπορούμε να συμβάλλουμε κι εμείς στην ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας και θα προσευχόμαστε και θα ευχόμαστε να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.

1 comment

Comments are closed.