Στο Χαρίσειο Γηροκομείο

Στο Χαρίσειο Γηροκομείο βρεθήκαμε σήμερα με τους μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης και τους δασκάλους τους.

Αφού μας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή μας οδήγησαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γηροκομείου όπου είχαν συγκεντρωθεί οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να την προσεγγίσουν κινούμενοι με τα γνωστά “πι” ή με καροτσάκια. Ήταν όμως όλοι χαμογελαστοί κι έδειχναν πως δε σκόπευαν να απουσιάσουν από τη γιορτή.

Όταν έφθασαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας τους τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, κάνοντας τα γερασμένα πρόσωπά τους να λάμψουν και να ξανανιώσουν, ενώ στη συνέχεια τους πρόσφεραν κάρτες και χάρτινες χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς πήραν τον λόγο και με γέμισαν με ευχές και ευχαριστίες. Ανάμεσά τους και η κ. Μαρία, που παίρνοντας το μικρόφωνο μας τραγούδησε ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι που θυμόταν από τα νιάτα της. Το τραγούδησε τόσο όμορφα και γλυκά, αποδεικνύοντας ότι η μουσική γαληνεύει τις ψυχές των ανθρώπων αλλά και δεν έχει ηλικία.

Ανάμεσα στις κυρίες η κ. Ελένη, που υπηρέτησε το Σχολείο από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, δίπλα στον πατέρα Λεωνίδα αλλά και σε άλλους ανθρώπους που πρόσφεραν στο Σχολείο μας τη ζωή τους, την περιουσία τους, την ίδια τους την πνοή.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και έκδηλη, τόσο στους ηλικιωμένους και τους εκπαιδευτικούς αλλά και στα μικρά παιδιά.