Ελπίδα και επιδίωξη του ιδρυτού των Εκπαιδευτηρίων μας ήταν και η υποστήριξη των γονέων στο δύσκολο έργο αγωγής των παιδιών τους, εκ μέρους του Σχολείου. Η προσωπικότητα του παιδιού χτίζεται μέσα στην οικογένεια.

Συχνά οι γονείς αισθάνονται απειρία και αδυναμία στο υπεύθυνο έργο τους. Έρχεται λοιπόν το Σχολείο μας με Σεμινάρια Γονέων να συμπαρασταθεί στους γονείς. Γίνονται συναντήσεις στο σχολείο ευκαιριακά με θέματα παιδαγωγικά, αλλά και γενικότερης πνευματικής κααλλιέργειας. Η συζήτηση είναι βασικό κομμάτι των συναντήσεων. Οι γονείς εκμυστηρεύονται τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς τους. Ακούν τις εμπειρίες άλλων. Αλληλοστηρίζονται.

Επίσης διοργανώνονται εκδρομές μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, στις οποίες συμμετέχουν γονείς και παιδιά. 

Θέματα προηγούμενων ετών υπάρχουν σε μικρά εύχρηστα τευχίδια, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε παρακάτω.

Συζητώντας για την επικοινωνία

Κείμενα που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να επικοινωνήσουν καλύτερα με τα παιδιά τους αλλά και μεταξύ τους, ως σύζυγοι περιλαμβάνει το τεύχος αυτό. Γεγονότα και εμπειρίες που συζητήθηκαν και απόψεις που ανταλλάχθηκαν είναι καταγραμμένες και μπορούν να βοηθήσουν τον αναγνώστη.

Ενθάρρυνση – Διαπροσωπικές σχέσεις

Ποιες είναι οι σχέσεις μας με τα παιδιά μας; Η ενθάρρυνση παίζει έναν σπουδαίο ρόλο στην κοινωνικοποίηση και τη μάθηση. Θα τα βοηθήσουμε να βάλουν στόχους, να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις και το μυαλό τους είναι κάποιες από τις δικές μας ενέργειες.

Στο σταυροδρόμι της αδικίας

Τι είναι δίκαιο και τι άδικο; Πώς βιώνεται αυτή η αίσθηση μέσα στο σχολείο από τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους; Συζητήσεις γύρω από τη βίωση της αδικίας στην παιδική ηλικία αλλά και στους μεγάλους, τους γονείς είναι συγκεντρωμένες στο τεύχος αυτό.

Περί αγάπης

Τι είναι η αγάπη, μια λέξη που απευθύνουμε καθημερινά στους γύρω μας, στην οικογένειά μας, στα παιδιά μας, στους μαθητές μας; Μέσα από σειρά θεμάτων προσεγγίστηκε το πολύτιμο αυτό συναίσθημα σε όλες τις εκφάνσεις του.

Η πνευματική καλλιέργεια των γονέων και η αυτοπειθαρχία προϋποθέσεις του πνευματικού έργου

Ο τίτλος φανερώνει τη σπουδαιότητα του θέματος, που απασχολεί όλους τους γονείς, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν μικρά παιδιά. Το παιδαγωγικό έργο των γονιών και των δασκάλων έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας όταν υπάρχει πνευματική καλλιέργεια συνοδευόμενη από αυτοπειθαρχία.

Συναισθηματική νοημοσύνη

Μέσα από σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις κατανοούμε τη συναισθηματική νοημοσύνη και τον ρόλο που παίζει στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού μας. Παραδείγματα από την καθημερινή ζωή επιτρέπουν στον γονέα να προσεγγίσει ευκολότερα το παιδί του.