Εορταστικές Εκδηλώσεις

Οι γιορτές που γίνονται στο Σχολείο μας δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να βιώσουν τις ξεχωριστές μέρες που έρχονται τις συγκεκριμένες ημέρες της σχολικής χρονιάς. Κάθε εθνική και θρησκευτική αλλά και σχολική γιορτή προετοιμάζεται από μια τάξη και παρουσιάζεται σε όλο το σχολείο στην Αίθουσα Εκδηλώσεων. Στις εκδηλώσεις αυτές, είτε γίνονται σε ώρες λειτουργίας του Σχολείου είτε το απόγευμα, είναι πάντα προσκεκλημένοι οι γονείς των μαθητών/τριών αλλά και όλοι οι φίλοι μας.

Η αρχή των κατ΄ έτος σταθερών εορταστικών εκδηλώσεων σηματοδοτείται με τη επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα, στα μέσα του Οκτωβρίου. Συνεχίζεται με την επέτειο του ΟΧΙ, κατά τον εορτασμό της οποίας παραδίδεται η σημαία στους σημαιοφόρους. Τον Νοέμβριο παρουσιάζεται από τα μεγαλύτερα παιδιά η επέτειος του Πολυτεχνείου. Πανηγυρική γιορτή, από παιδιά τριών τάξεων συνήθως, γίνεται με την ευκαιρία των Χριστουγέννων. Μετά από εκτενή προετοιμασία παίζονται επίκαιρα σκετς, ακούγονται τραγούδια από τη χορωδία, απαγγέλλονται σχετικά ποιήματα και όλοι ζουν την χαρούμενη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Ακριβώς τον ίδιο πανηγυρικό τόνο έχει και η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, την οποία παρουσιάζουν οι άλλες τρεις τάξεις. Έτσι τα παιδιά του Δημοτικού βιώνουν τρεις φορές στη σχολική τους ζωή τις μεγάλες αυτές γιορτές του Έθνους και της Πίστης μας. Και στις δύο αυτές εθνικές επετείους, οι μαθητές/τριες από τον Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο παρελαύνουν στην αυλή υπό τα βλέμματα και χειροκροτήματα των γονέων τους, υπό τους ήχους των εμβατηρίων που παιανίζει η μπάντα των κρουστών του Γυμνασίου.

Στις 29 Ιανουαρίου μικρότερα παιδιά παρουσιάζουν σε όλους μια δροσερή γιορτή για το πνεύμα, τη διδασκαλία και την προσωπικότητα των Τριών Ιεραρχών, προστατών των γραμμάτων αλλά και δικών τους και των δασκάλων τους. Αυτή είναι ξεχωριστή μέρα που οι μαθητές και οι μαθήτριες δείχνουν στους δασκάλους και τις δασκάλες τους την αγάπη τους.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς γίνεται η ανοιχτή γιορτή Αθλητικών Εκδηλώσεων και Μαθητικής Δημιουργίας, στην αυλή του Σχολείου. Οι μαθητές/τριες και οι γονείς τους έχουν την ευκαιρία να χαρούν τη λήξη χειροκροτώντας τις δημιουργίες των παιδιών και παίρνοντας μέρος σε πολυποίκιλες υπαίθριες δραστηριότητες. Οι εκδηλώσεις της χρονιάς κλείνουν με τη συγκινητική αποχαιρετιστήρια γιορτή της Στ΄ τάξης, οι μαθητές/τριες της οποίας αφήνουν μετά από έξι χρόνια το αγαπημένο τους σχολείο.

Κάποιες από τις γιορτές μας μπορείτε να δείτε παρακάτω

Περισσότερα νέα και εκδηλώσεις από όλες τις βαθμίδες των Εκπαιδευτηρίων μας μπορείτε να δείτε παρακάτω.