Μεταμεσημβρινά Τμήματα

Μετά τη λήξη των μαθημάτων της ημέρας λειτουργούν τμήματα –όμιλοι διάφορων κατευθύνσεων. Όσα παιδιά δεν επιλέγουν να αναχωρήσουν, μπορούν να απασχοληθούν μέχρι τις 16.30 από εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας.

Όλοι οι όμιλοι υλοποιούνται μέσα στον γνωστό και ασφαλή για τους μαθητές χώρο των Εκπαιδευτηρίων, υπό την επίβλεψη των δασκάλων και έχουν ως αποτέλεσμα την ποιοτική ενασχόληση των παιδιών την εξοικονόμηση χρόνου και με πολύ χαμηλό κόστος.

Επίσης το σχολείο παραμένει ανοιχτό για να απασχολεί τους μαθητές του όλες τις σχολικές αργίες και το καλοκαίρι. (αναλυτικά στο μενού «Καλοκαιρινή απασχόληση»)

ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ «ΔΙΑΒΑΖΩ και ΞΕΝΟΙΑΖΩ»

diavazo

Το τμήμα λειτουργεί καθημερινά από την δεύτερη μέρα έναρξης των μαθημάτων με εκπαιδευτικούς του Σχολείου. Ολιγομελή group με μαθητές της ίδιας τάξης με την επίβλεψη εκπαιδευτικών ολοκληρώνουν τα μαθήματα της επόμενης μέρας με αποτέλεσμα να μαθαίνουν να κάνουν σωστή και ουσιαστική μελέτη μέσα σε λίγο χρόνο.

 

 

ΤΜΗΜΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

creativity

Απευθύνεται σε μαθητές των οποίων οι γονείς εργάζονται ως αργά και παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους το απόγευμα. Οι μαθητές αυτοί απασχολούνται από εκπαιδευτικούς, υλοποιώντας εκπαιδευτικά projects , προσφορά των εκπαιδευτηρίων προς τους γονείς. 

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

footballΛειτουργούν 2 φορές την εβδομάδα αλλά και τα Σαββατοκύριακα για αγώνες, Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, και Τένις.

Οι προπονήσεις γίνονται στο ανοιχτό γήπεδο 5 x 5 που υπάρχει στην αυλή του Σχολείου, συνθετικού τάπητα προδιαγραφών FIFA, στα κλειστά γυμναστήρια και στα εξωτερικά γήπεδα. 

 

 

ΑΛΛΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

ballerina

Όμιλος μπαλέτου για τα μικρότερα κορίτσια.

 

chess

Όμιλος ΣΚΑΚΙ για όλες τις ηλικίες

 

paintΌμιλος ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ για όλες τις ηλικίες

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Τμήμα Αγγλικών

big-ben

Λειτουργεί το τμήμα Speaking and Writing Workshop.  Απευθύνεται σε μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα. Λειτουργεί ανεξάρτητα αλλά και συμπληρωματικά στο πρωινό πρόγραμμα των μαθημάτων του Σχολείου. Όσα παιδιά επιθυμούν δίνουν εξετάσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς για την απόκτηση των πτυχίων πιστοποίησης Cambridge Young Learners .

 

Τμήμα Γερμανικών

german-hat

Απευθύνεται στους μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων και δίνεται βαρύτητα στην καλλιέργεια των τεσσάρων δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τη σωστή εκμάθηση  της ξένης γλώσσας: κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου καθώς και κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου. Με το τέλος της Στ΄ τάξης όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις για την πρωτοβάθμια πιστοποίηση της γερμανικής και την απόκτηση του πτυχίου FIT 1.

 

Τμήμα Γαλλικών

eiffel-tower

Απευθύνεται στους μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων και δίνεται βαρύτητα στην καλλιέργεια των τεσσάρων δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τη σωστή εκμάθηση  της ξένης γλώσσας: κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου καθώς και κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου. Με το τέλος της Στ΄ τάξης όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις για την πρωτοβάθμια πιστοποίηση της γερμανικής και την απόκτηση του πτυχίου Delf A1 Prim.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

violin

Απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου που επιθυμούν να μάθουν κάποιο μουσικό όργανο και να εμβαθύνουν περισσότερο στον κόσμο της μουσικής. Στο ατομικό μάθημα διδασκαλίας του οργάνου, το οποίο γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, συμπεριλαμβάνεται επίσης και η διδασκαλία θεωρίας της μουσικής, η οποία προσαρμόζεται στο επίπεδο του εκάστοτε μαθητή.

Τα ατομικά μαθήματα διδάσκονται από καθηγητές μουσικής, πτυχιούχους ανωτάτης εκπαίδευσης, οι οποίοι ακολουθούν και εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα σπουδών συνυφασμένο με αυτό των ωδείων, δίνοντας όμως μεγάλη βάση και στα μουσικά ενδιαφέροντα και προτιμήσεις των μαθητών.

Αναφέρονται ενδεικτικά κάποια από τα κύρια όργανα που οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν: πιάνο, κιθάρα, βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο, φλογέρα, κλαρινέτο, σαξόφωνο.