Νέα & Εκδηλώσεις του Γυμνασίου

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο NOESIS.

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου επισκεφτήκαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS. Εκεί οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εξαιρετικό θεματικό πάρκο ΟΔΥΣΣΕΙΑ, όπου οι περιπέτειες του Οδυσσέα ζωντάνευαν με παραστατικό τρόπο. Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την προβολή 3D «Τα Θαύματα της Μηχανικής», ενώ […]

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Με τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Γυμνασίου μας προσπαθήσαμε και φέτος να προσεγγίσουμε το μυστήριο της θείας ενανθρωπίσεως. Σε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα η βυζαντινή χορωδία μας  έψαλλε ύμνους, ενώ  ο θεατρικός όμιλος πλαισιωμένος με μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παρουσίασε το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Σταχομαζώχτρα». Τέλος, η χορωδία μας τραγούδησε κάλαντα και τραγούδια του δωδεκαήμερου […]

18ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Θεσσαλονίκης

Το τριήμερο 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές της Γ΄ γυμνασίου Τζίκα Αναστασία, Μακέδου Ανθή, Φωστηροπούλου Μαρίνα, Μπότσογλου Κωνσταντίνος και Κυροπούλου Εμμέλεια πήραν μέρος στο 18ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Θεσσαλονίκης το οποίο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

Κίνδυνοι του καπνίσματος και ατομική υγιεινή.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 οι γιατροί κ. Νεκτάριος Καραδημήτρας και κ. Άννα Σαββίδου επισκέφτηκαν το σχολείο μας και μίλησαν στους μαθητές του Γυμνασίου μας για τους κινδύνους του καπνίσματος και τη σωστή υγιεινή του σώματος.

Γιορτή Πολυτεχνείου και Εθνικής Αντίστασης

Τον αγώνα των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973 είχαμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε στην όμορφη σχολική μας γιορτή.

Τονίσαμε τους αγώνες τον ηρωισμό και την διάθεση θυσίας που επέδειξε ο ελληνικός λαός υπερασπιζόμενος την ελευθερία του.

Παραβατική συμπεριφορά – Η σημασία της διαχείρισης του θυμού.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 οι ψυχολόγοι κυρίες Τάνια Θεοχαρίδου και Αργυρώ Κούτλα επισκέφτηκαν το σχολείο μας και μίλησαν στους μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου αντίστοιχα, για το θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων στην καθημερινότητά τους δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της διαχείρισης του θυμού. Ο κύριος Ανέστης Μηλιόπουλος, συνταξιούχος δικαστής, συζήτησε με τους μαθητές […]

Οδική Ασφάλεια – Τροχαία Ατυχήματα

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης συνοδευόμενος από τον κ.Δημήτρη Αντωνίου. Μίλησαν στους μαθητές για την οδική ασφάλεια και το πολύ σοβαρό ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους κινδύνους που προκαλεί η απρόσεχτη χρήση των κινητών τηλεφώνων από πεζούς και οδηγούς.

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με πρωταγωνιστές τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε και φέτος η σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές ανέγνωσαν κείμενα που αφορούσαν το χρονικό της επετείου με ιδιαίτερη αναφορά στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου.

Μακεδονικός αγώνας – Ελληνικότητα της Μακεδονίας

Με σεβασμό στην ιστορία και τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για να αναπνέουμε σήμερα τον αέρα της ελευθερίας, τιμήσαμε τους χιλιάδες που υπηρέτησαν τα ιδανικά της πατρίδας στο μακεδονικό μέτωπο. Έγινε σύντομη αναφορά σ ‘όλους τους Μακεδονομάχους που διαφύλαξαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και υπήρξαν φωτεινά παραδείγματα ανιδιοτελούς πατριωτισμού. Ακολούθησε δρώμενο που πρόβαλε το έργο και […]

Η Διατροφή στην Εφηβεία

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 είχαμε την ευκαιρία να έχουμε κοντά μας τρεις διατροφολόγους, τις κυρίες Αναστασία Κόκκαλη και Άννα Δουμάνογλου καθώς και τον κ.Δημήτριο Δραγούμη, οι οποίοι ενημέρωσαν τους μαθητές μας για τη σωστή διατροφή στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας.

Μικρασιατικός Ελληνισμός – Αλησμόνητες πατρίδες

Σκοπός της ομιλίας ήταν να πραγματοποιηθεί ένα ιστορικό περπάτημα στα μέρη εκείνα που υπήρξαν λαμπρές κοιτίδες Ελληνικού πολιτισμού (εκτός του κυρίως Ελλαδικού χώρου), προκειμένου οι μαθητές μας να μη ξεχάσουν ποτέ τις “Αλησμόνητες Πατρίδες”, οι οποίες δεν είναι χαμένες, αλλά είναι βαθιά ριζωμένες στις ψυχές και στις καρδιές όλων των Ελλήνων απανταχού της γης.

giorti-g-gymnasiou
Γιορτή Αποφοίτησης Γ΄ Γυμνασίου

Ας μέναμε πάντα παιδιά…
Όσα ζήσαμε, όσα νιώσαμε, όσα αγαπήσαμε, όσα δε θα λησμονήσουμε, ελάτε να σας τα παρουσιάσουμε

CAMBRIDGE may 2019
Εξετάσεις αγγλικής γλώσσας του CAMBRIDGE (Μάϊος 2019)

Η Διεύθυνση και οι καθηγητές του σχολείου μας συγχαίρουν τους μαθητές μας για τις επιτυχίες τους στις εξετάσεις αγγλικών του CAMBRIDGE. (Μάϊος 2019)

Βραβεία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων μας είχε την ιδιαίτερη τιμή να μοιραστεί την χαρά μοναδικών διακρίσεων των μαθητών του, τους οποίους συγχαίρει εγκάρδια.

d-stasi01
Η Δ΄ στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Ν του Αγίου Βασιλείου

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 είχαμε την ευκαιρία να ψάλλουμε στο εκκλησάκι των εκπαιδευτηρίων μας τους Χαιρετισμούς της Παναγίας.

Αγώνες Ρητορικής Γυμνασίων και Λυκείων στην Αγγλική Γλώσσα

Το ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου, σε συνεργασία με την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής, διοργάνωσε τους δεύτερους αγώνες ρητορικής Γυμνασίων και Λυκείων στην αγγλική γλώσσα την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.

25i-martiou-2019-01
Παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821

Με εθνική περηφάνια μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας συμμετείχαν κι εφέτος στην παρέλαση του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη τιμώντας τους αγώνες των ηρωικών προγόνων για ελευθερία.

meteorologikos01
Ο Μετεωρολογικός Σταθμός στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική υπήρξε η επίσκεψη των μαθητών του Γυμνασίου μας στον Μετεωρολογικό Σταθμό που βρίσκεται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

apotiposeis-mnimis-01
«Αποτυπώσεις της Μνήμης»

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα «Αποτυπώσεις της Μνήμης».

epityxies-thalis-01
36η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των καθηγητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Ο Απόστολος Παύλος» συγχαίρουν θερμά την μαθήτρια της Γ΄ τάξης Φωτεινή Πανταζή για την πολύ σημαντική επιτυχία της στην τελική φάση του διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

epityxies-thalis-01
Επιτυχίες στον Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ο Μικρός Θαλής»

Τη χαρά της επιτυχίας τους στον Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ο Μικρός Θαλής» σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας:

prosopikotita-meg-aleksandrou
Η προσωπικότητα του Μ.Αλεξάνδρου και η ταυτότητα της Μακεδονίας μας

Στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων μας είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία εξαιρετική ομιλία-παρουσίαση για τον Μέγα Αλέξανδρο, την ταυτότητα της Μακεδονίας και τις προεκτάσεις της στο σημερινό γίγνεσθαι της πατρίδας μας.

sosti-stasi
Η σωστή στάση του σώματος στην εφηβεία

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, οι μαθητές της Γ΄ γυμνασίου παρακολούθησαν εισήγηση από τον Ορθοπεδικό-Χειρουργό κ.Δημήτριο Μόσχο με θέμα: “Η σωστή στάση του σώματος στην εφηβεία”.

enimerosi
Υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας

Η ιατρός κ.Άννα Σαββίδου ενημέρωσε τους μαθητές της πρώτης τάξης για θέματα ατομικής υγιεινής.

efivos
“Εγώ ο έφηβος. Οι σχέσεις μου με τους άλλους στην μεταβατική και δύσκολη περίοδο της εφηβείας”

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, ο Δρ. Βάιος Νταφούλης, ειδικός παιδοψυχίατρος, διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το σχολείο μας.

diakrisi-mathimatikon
Διακρίσεις στα μαθηματικά

Διάκριση μαθητών μας στον 79ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (“Θαλής”).

thayma-christoygennon
Το θαύμα των Χριστουγέννων: «Η ένωση του Ουρανού με τη Γη»

Η εκπαιδευτικός και ποιήτρια κα. Κορνηλία Καπετάνου παρουσίασε στους μαθητές της Α΄ τάξης το θαύμα των Χριστουγέννων μέσα από ποιητικά κείμενα.

Van-Gogh-Alive-02
Έκθεση Van Gogh Alive

Εντυπωσιακή η παρουσίαση των έργων του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου Βαν Γκογκ.

mathitiko-synedrio
17ο μαθητικό συνέδριο του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών

Το τριήμερο 23, 24, 25 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου συμμετείχαν στο 17ο μαθητικό συνέδριο του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών της Θεσσαλονίκης.

polytechneio
Πολυτεχνείο. Νοέμβρης του 1973

Τον αγώνα των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973 είχαμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε στην όμορφη σχολική μας γιορτή.

mesogeiaki-diatrofi1
H σημασία της μεσογειακής διατροφής

Τη σημασία της μεσογειακής διατροφής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από δύο καταξιωμένους διαιτολόγους οι νεαροί μαθητές του γυμνασίου μας.

makedonikos agonas
Η σημασία του Μακεδονικού Αγώνα

Γιορτή μνήμης και τιμής στους ήρωές μας.

cyber
Κίνδυνοι κατά τη χρήση του Διαδικτύου

Ενημέρωση από αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

volley
5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, διεξήχθησαν στα Εκπαιδευτήριά μας πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων στα πλαίσια της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

agiasmos1
Ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς στα Εκπαιδευτήριά μας

Συγκινητική υπήρξε και η παρουσία αρκετών αποφοίτων μας, που αναπολώντας παλαιότερες χρονιές μοιράστηκαν με όλους μας τη χαρά της επιτυχίας τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές

genoktonia1
H γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η συγκινητική όσο και ιστορικά τεκμηριωμένη ομιλία του κ. Χαρπαντίδη αποτέλεσε μνημόσυνο τιμής και μάθημα ιστορίας για την τραγική αυτή σελίδα της νεότερης ιστορίας του έθνους μας.

mouseio-makedonikou-agona
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Συμβάλλοντας στη θωράκιση της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου Μακεδονικού Αγώνα “ταξιδεύοντας στο χρόνο μ’ ένα ποντίκι…”

gymnasio-math
Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για τις επιτυχίες τους στους διαγωνισμούς της Eλληνικής Mαθηματικής Eταιρίας.

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για τη συμμετοχή και τις επιτυχίες τους στους διαγωνισμούς της Eλληνικής Mαθηματικής Eταιρίας.

gymnasio-math01
Μαθηματική Εβδομάδα 2018

Στα πλαίσια της Μαθηματικής Εβδομάδας 2018, το Γυμνάσιό μας παρουσίασε δυο εργασίες.

ekdromi-teleiofoiton01
Η εκδρομή των τελειοφοίτων του Γυμνασίου μας

Η εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων “Ο Απόστολος Παύλος” πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 έως Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στην περιοχή των Ιωαννίνων και του Μετσόβου.

kerkini01
Ημερήσια περιβαλλοντική εκδρομή

Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Γυμνασίου μας είχαν την ευκαιρία στα πλαίσια της ημερήσιας περιβαλλοντικής εκδρομής να επισκεφθούν την Λίμνη Κερκίνη.

Grand Prix
Grand Prix στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

Η συμμετοχή του Γυμνασίου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2018 στέφθηκε για μια ακόμη χρονιά με επιτυχία. Συγκεκριμένα, το ψηφιακό βοτανολόγιο με τα μαγικά φυτά που δημιούργησαν οι μαθητές, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Βλαχοπούλου Αικατερίνης, απέσπασε το Grand Prix καλλιτεχνικής δημιουργικότητας.

2018-25i01
Παρέλαση την 25η Μαρτίου στο Πανόραμα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη δέουσα περηφάνια συμμετείχαμε στην παρέλαση του Δήμου μας, που έγινε στην οδό Κομνηνών του Πανοράματος. Τιμήσαμε τους ήρωές μας και τους υποσχεθήκαμε πως θα γίνουμε αντάξιοι απόγονοί τους.

25i-gymnasio01
Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Γυμνάσιό μας

Στο φετινό εορτασμό της μεγάλης εθνικής μας εορτής που έγινε στο Γυμνάσιό μας μαθητές μας παρουσίασαν δρώμενο που αφορούσε στη συγχώρηση που έδωσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στον φονιά του αδελφού του.

stivos-gynaikon01
Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Στίβου Γυμνασίων

Στις 15 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Στίβου Γυμνασίων της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

pasxalines-lampades01
Πασχαλινές λαμπάδες

Πασχαλινές λαμπάδες φτιαγμένες με πολύ μεράκι  από τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου.

lagadas01
Στην Ι.Μητρόπολη Λαγκαδά

Στα πλαίσια του εθελοντισμού και της προσφοράς αγάπης προς τον συνάνθρωπο, μαθητές της Α΄ τάξης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.

kardiopneymoniki01
Εκπαίδευση πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου μας και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου έζησαν μια μοναδική εμπειρία, συμμετέχοντας στην εκπαίδευση πάνω στη μέθοδο ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση).

diadiktyo
Πιθανοί κίνδυνοι από την αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου
christmas-2017
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γυμνάσιό μας

Σε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα γιορτάστηκε στα Εκπαιδευτήριά μας ο ερχομός του Θεού Λόγου.

theia-leitourgia-2017-01
Χριστουγεννιάτικη θεία Λειτουργία

Μετά την κατανυκτική Χριστουγεννιάτικη θεία Λειτουργία του Γυμνασίου μας στο ησυχαστήριο «Γενεσίου της Θεοτόκου» χαρίσαμε σ’ όλους χαρούμενες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα.

gymnasio-kataskeves-01
Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Σε μια ζεστή και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν την τεχνική “ντεκουπάζ”.

28i-2017-01
Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Πρώτος σταθμός στον εορτασμό των εθνικών επετείων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αποτέλεσε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

averof-01
Επίσκεψη στο θωρηκτό “ΑΒΕΡΩΦ”

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, οι μαθητές της πρώτης τάξης του γυμνασίου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το θωρηκτό «Αβέρωφ».

agiasmos-2017-01
Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2017, ο π.Δημήτριος Τζιαφάς εκπροσωπώντας τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμο, μαζί με τους π.Αντώνιο Στυλιανάκη, π.Νικόλαο Χαμαμτζόγλου και π.Παναγιώτη Κουριαντάκη τέλεσαν με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς στα Εκπαιδευτήριά μας.