Όμιλος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

tree

 

Στο Γυμνάσιό μας υπάρχει όμιλος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από το 2005. Μέχρι σήμερα πάρα πολλοί μαθητές έχουν συμμετάσχει εθελοντικά στον όμιλο δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

 

Οι συναντήσεις των μαθητών γίνονται κάθε Παρασκευή μετά τη λήξη των μαθημάτων στο σχολείο. Οι μαθητές χωρισμένοι σε μικρότερες ομάδες αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο, σε βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά ή ενημερώνονται από ειδικούς επιστήμονες. Παράλληλα, γίνονται συχνά επισκέψεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σε βιβλιοθήκες, σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε κινηματογράφους για παρακολούθηση ταινιών που σχετίζονται με το περιβάλλον καθώς και σε διάφορα σημεία της πόλης όπου τα παιδιά πραγματοποιούν έρευνα με συμπλήρωση ερωτηματολογίων.

 

Κάθε χρόνο το θέμα με το οποίο ασχολείται ο όμιλος είναι διαφορετικό και επιλέγεται από τους ίδιους τους μαθητές. Χαρακτηριστικά μπορούν να αναφερθούν οι κλιματικές μεταβολές, η ρύπανση της ατμόσφαιρας στη Θεσσαλονίκη, η ποιότητα και οι χρήσεις του νερού, η οικολογική αυτοκίνηση και η σχέση της πόλης με το Θερμαϊκό κόλπο.

 

 

 

Μέσα από τη συμμετοχή τους στον όμιλο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης οι μαθητές αποκτούν γνώσεις με βιωματικό τρόπο, ενημερώνονται, ευαισθητοποιούνται, αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας, ομαδικότητα και καλλιεργούν ποικίλες δεξιότητες.

 

Υπεύθυνη του ομίλου είναι η φυσικός κ. Τρεμπέλα Ευδοξία, υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου.