Μαραθώνιος Ανάγνωσης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων μας συνεχίζουν και φέτος την περιήγησή τους στα μονοπάτια της ανάγνωσης, υλοποιώντας το Λογοτεχνικό Πρόγραμμα «Διαβά-ΖΩ».

 

Έχουμε την πεποίθηση ότι η επαφή με αντιπροσωπευτικά λογοτεχνικά έργα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εθνικής και παγκόσμιας, διευρύνει τα όρια της προσωπικής εμπειρίας και ευαισθησίας των μαθητών, αλλά και αναπτύσσει τη φαντασία, καλλιεργεί τη γλώσσα, ενδυναμώσει την κριτική τους σκέψη και βελτιώσει την ποιότητα της επικοινωνίας τους.

 

Δημιουργούμε λοιπόν και φέτος μια λέσχη ανάγνωσης, μια παρέα δηλαδή, που επιδιώκει την ανάγνωση και τη συζήτηση. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε τη φιλαναγνωσία, μεταδίδοντας στους μαθητές μας το μήνυμα, ότι το διάβασμα δεν κουράζει, αλλά αντίθετα είναι ένας ευχάριστος και εποικοδομητικός τρόπος να διαθέτουμε τις ελεύθερες ώρες μας.

 

Τέλος, επειδή η ανάγνωση και η ερμηνευτική προσέγγιση των λογοτεχνικών έργων διεγείρει τη βιωματική συμμετοχή των μαθητών, οργανώνουν οι ίδιοι, με τη βοήθεια των φιλολόγων τους, εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας με αποκορύφωμα τις επισκέψεις λογοτεχνών στο σχολείο μας.