ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΦΙΝΑΣ

Κάθε χρόνο τα εκπαιδευτήρια μας οργανώνουν δύο κατασκηνωτικές περιόδους για αγόρια και κορίτσια, στο χωριό Ελαφίνα της Βέροιας. Η κατασκήνωση μας αποτελεί έναν σημαντικό τομέα δράσης και προσφοράς των εκπαιδευτηρίων, που αποβλέπει στην ψυχική, πνευματική αλλά και τη σωματική ανάπτυξη των παιδιών μας.

Στην κατασκήνωση καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να χαρούν τα παιδιά την όμορφη φύση και να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα που τους προσφέρει χαρά, παιχνίδι, πρωταθλήματα, ψυχαγωγία, συνεργασία με τ΄ άλλα παιδιά, ευγενή άμιλλα, πρωτοβουλία, συμμετοχή σε ομαδικές εκδηλώσεις, συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Η συναναστροφή τους με τους ομαδάρχες/σσες, τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ζήσουν με νέους, που έχουν πίστη στον Θεό και ιδανικά – αξίες που σήμερα καταπατούνται και τείνουν να εξαφανιστούν. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή των παιδιών σας στην κατασκήνωση είναι γι΄ αυτά μια μοναδική εμπειρία, η οποία τα συνοδεύει σ’ ολόκληρη τη ζωή τους.

 

Στις αρχές Μαΐου κάθε έτους ανακοινώνονται οι περίοδοι κατά τις οποίες θα λειτουργήσει  κατασκήνωση. Υπάρχουν 2 περίοδοι. Μια για τα αγόρια και μια για τα κορίτσια από Δ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου.

Γίνονται δεκτά και παιδιά από άλλα σχολεία.