Γιορτές

Οι γιορτές των Νηπιαγωγείων μας που προετοιμάζονται με ιδιαίτερη φροντίδα αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας. Είναι εξαιρετικά μέσα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Δίνουν στα νηπιάκια ευκαιρίες καλλιτεχνικής και συναισθηματικής έκφρασης, τα ασκούν στην πειθαρχία, καλλιεργούν τον προφορικό λόγο και την αυτοπεποίθησή τους, περνούν μηνύματα και βιώματα, διδάσκουν ιδανικά και επιθυμητό τρόπο ζωής. Εκτός από το αποτέλεσμα, το οποίο συνήθως είναι εκπληκτικό, ο «δρόμος για την Ιθάκη», η προσπάθεια των παιδιών είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη αξία. Χωρίς υπερβολή κάθε γιορτή είναι ένα σκαλοπάτι στην πρόοδό τους.

Τα Νηπιαγωγεία των Εκπαιδευτηρίων «Ο Απόστολος Παύλος»  οργανώνουν κάθε χρόνο τις εξής γιορτές-εκδηλώσεις:

Επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία των Εκπαιδευτηρίων μας  συμπεριλαμβανομένης και της καθιερωμένης παρέλασης στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.

Γιορτή για τα Χριστούγεννα ανά τμήμα, στην αίθουσα τελετών των Εκπαιδευτηρίων μας, απογευματινή ώρα, με προσκεκλημένους τους γονείς των μαθητών.

Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου ξεχωριστή για κάθε τμήμα, απογευματινή ώρα, με προσκεκλημένους τους γονείς των μαθητών.

Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον παππού και την γιαγιά, από το σύνολο των τμημάτων των Νηπιαγωγείων, απογευματινή ώρα και με προσκεκλημένους τους παππούδες, τις γιαγιάδες και τους γονείς των μαθητών .

Θείες Λειτουργίες

Σε όλους τους μαθητές του νηπιαγωγείου, μία φορά το μήνα, τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία που γίνεται στο εκκλησάκι του σχολείου μας . Το εκκλησάκι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Βασίλειο. Την ώρα της Θείας Λειτουργίας ο ιερέας εξηγεί στους μικρούς μαθητές μας με λόγια απλά, κατανοητά  και σύντομα όσα συμβαίνουν στην Θεία Λειτουργία. Η αβίαστη συμμετοχή των παιδιών, η συμμετοχή στους ψαλμούς – ύμνους και η μετοχή τους στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι στιγμές μοναδικές . Πιστεύουμε πως παράλληλα με την μόρφωση που δίνεται στα παιδιά μας , η ψυχική καλλιέργεια είναι αυτή που μεγαλώνει “υγιείς” πολίτες.

Εκδρομές

Προέκταση και συμπλήρωση της βιωματικής προσέγγισης της μάθησης είναι και οι εκπαιδευτικές μας επισκέψεις εκτός σχολείου. Σχεδιάζονται με βάση τα θέματα των σχεδίων  εργασίας και των καινοτόμων προγραμμάτων στα οποία συμμετέχουν τα νηπιαγωγεία μας  (π.χ. επίσκεψη στο ελαιοτριβείο για την ελιά και το λάδι ή επίσκεψη στον μύλο ή στο φούρνο για το αλεύρι και το ψωμί, επίσκεψη σε περιβαλλοντικά πάρκα, θεατρικές παραστάσεις, μουσεία και γενικά σε χώρους και πολιτιστικές και μορφωτικές ευκαιρίες που συμπληρώνουν τις εντός σχολείου δραστηριότητές μας).

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές των νηπίων μας συνδυάζονται πάντα και με δυνατότητα παιχνιδιού σε ασφαλή και ευχάριστο χώρο.

Εκδηλώσεις στο Σχολείο

Εκτός από τις εξόδους με τα νηπιάκια μας με χαρά υποδεχόμαστε θεατρικές ομάδες που επισκέπτονται το χώρο μας, επαγγελματίες που μας παρουσιάζουν με γλαφυρό τρόπο τον τρόπο εργασίας τους καθώς και ειδικούς που υλοποιούν συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Με το σύνθημα «Δώσε μου το χέρι σου», επισκεπτόμαστε το Δημοτικό Σχολείο και περνάμε ευχάριστες στιγμές με τα παιδιά της Α’ Δημοτικού. Μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε στη διδακτική διαδικασία, να γνωρίσουμε τις δασκάλες, τα παιδιά, τις αίθουσες, να περιηγηθούμε στην αυλή του Δημοτικού, να ζωγραφίσουμε όλοι μαζί και να γνωριστούμε καλύτερα. Έτσι, έχουμε μια πρώτη γνωριμία με το χώρο στον οποίο θα φοιτήσουμε την επόμενη σχολική χρονιά.