Μεταμεσημβρινά Τμήματα Νηπίων

Το νηπιαγωγείο μας, εκτός από την  βασική εκπαίδευση, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές του να έχουν μια δημιουργική απασχόληση και μετά στις 14.00.

Οι γονείς και οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν τη δωρεάν δημιουργική απασχόληση έως τις 16.30  ή  την οργανωμένη δίωρη ενασχόληση σε ομίλους όπως αναφέρονται παρακάτω. 

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

chess

Το σκάκι είναι το ιδανικό «μέσο» για να αναπτυχθούν η ανάληψη πρωτοβουλιών, η αυτενέργεια, η αυτοσυγκέντρωση. Η πρακτική του σκακιού αναπτύσσει ικανότητες που συσχετίζονται με τη λογική, τη στρατηγική, την πειθαρχία και τον αυτοέλεγχο, τη μνήμη και την ικανότητα αφαιρετικής σκέψης, που είναι παράγοντες της σχολικής επιτυχίας. Το σκάκι συμβάλλει στα μαθηματικά, ιδιαίτερα στην επίλυση προβλημάτων, αλλά και σε άλλα μαθήματα.

 

ΤΜΗΜΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

diavazo

Τα παιδιά, απασχολούνται από νηπιαγωγούς με ομαδικά παιχνίδια, δραματοποιήσεις παραμυθιών, ζωγραφική αλλά και ελεύθερο παιχνίδι στο χώρο του νηπιαγωγείου μας.

Λειτουργεί καθημερινά και απευθύνεται σε μαθητές των οποίων οι γονείς εργάζονται ως αργά και παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους μετά το μεσημέρι και μέχρι τις 16:30.

 

ΤΜΗΜΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

ballerina

Η ενασχόληση με το μπαλέτο στην προσχολική ηλικία προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να συνδυάσουν τις κινήσεις με το ρυθμό της μουσικής και να αποκτήσουν σωστή στάση του σώματος τους. Μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά, να συνεργάζονται, να εκφράζονται ελεύθερα μέσα από παιχνίδια αυτοσχεδιασμού,  να αναγνωρίζουν τα θετικά σημεία του εαυτού τους και να βελτιώνουν την πειθαρχία και τη συγκέντρωσή τους.

 

ΟΜΙΛΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Η ζωγραφική, όπως είναι γνωστό, έχει υψηλή παιδαγωγική αξία στη διάπλαση της προσωπικότητας του παιδιού καθώς αποτελεί έργο και καρπό της προσπάθειας του ίδιου του παιδιού και του ψυχισμού του. Τα παιδιά γνωρίζοντας τους ζωγράφους και τις τεχνικές που ακολουθούν στα έργα τους αλλά και κατασκευάζοντας έργα πλαστικής και παραδοσιακής κεραμικής,  αναπτύσσουν  τη φαντασία τους, δημιουργούν και εκφράζονται ελεύθερα.

  

ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

Στο ατομικό μάθημα μουσικού οργάνου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να διδαχθούν από καθηγητές μουσικής το όργανο της προτίμησής τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά όπως πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, κιθάρα, φλογέρα, κλαρινέτο, φλάουτο, ακορντεόν.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, BASKET

football

Στο ατομικό μάθημα μουσικού οργάνου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να διδαχθούν από καθηγητές μουσικής το όργανο της προτίμησής