Δραστηριότητες δημιουργίας – έκφρασης

Η συναισθηματική ανάπτυξη και η καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών κατέχει ένα μεγάλο μέρος στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας τους.

Μέσα στο χώρο του νηπιαγωγείου μας, φροντίζουμε με κάθε μέσο να καλλιεργούμε τη δημιουργικότητα των παιδιών, να ενισχύουμε τη φαντασία τους, και να προσφέρουμε ευκαιρίες έκφρασης με ποικίλα υλικά και χρώματα . Η ζωγραφική, οι χειροτεχνίες, οι κατασκευές, τα παιχνίδια ρόλων, και το κουκλοθέατρο, είναι μόνο ένα δείγμα από τις δημιουργικές δραστηριότητες που πραγματώνονται στις τάξεις μας.

Ξεχωριστή θέση κατέχει η μουσική προπαιδεία, που οργανώνεται ξεχωριστά από τις υπόλοιπες δραστηριότητες, η οποία αποτελεί μια πρώτη γνωριμία των παιδιών με τη μουσική, τις μουσικές έννοιες και τα μουσικά όργανα. Τα παιδιά αποκτούν αίσθηση του ρυθμού, της χροιάς, της τονικότητας κτλ. μέσα από ακρόαση και παραγωγή ήχου, μουσικά παραμύθια και δρώμενα. Παράλληλα γίνεται η εκμάθηση παιδικών τραγουδιών με τη βοήθεια μουσικών οργάνων, πιάνου, ακορντεόν, κρουστών κτλ.

Επιπλέον, η προετοιμασία και η παρουσίαση των εορτών που διοργανώνουν τα Νηπιαγωγεία μας για τα Χριστούγεννα, την 25ηΜαρτίου, προς τιμήν του παππού και της γιαγιάς, και για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, δίνει στα παιδιά  πολλαπλές ευκαιρίες έκφρασης, δημιουργικότητας και δραματοποίησης.