Εκδηλώσεις Παιδικού Σταθμού

Το καθημερινό μας πρόγραμμα ποικίλλεται, χρωματίζεται και αποκτά ενδιαφέρον με τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα όλη τη χρονιά.

Μία φορά τον μήνα τα παιδιά συμμετέχουν σε μια σύντομη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Βασίλειο, τον Ιερό Ναό που βρίσκεται στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας. Η ορθόδοξη χριστιανική πίστη και η ορθόδοξη χριστιανική ζωή θέλουμε να γίνουν βίωμα. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε στο πρόγραμμά μας συμπεριλαμβάνονται και τονίζονται θέματα που αφορούν τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας, όπως Πάσχα, Χριστούγεννα, Φώτα, Ευαγγελισμός, Υπαπαντή, Γιορτές Αρχαγγέλων, Αγ. Δημητρίου κτλ.

Ακόμη, ο Παιδικός μας Σταθμός συμμετέχει στις εθνικές γιορτές του Δημοτικού Σχολείου, τόσο την 28η Οκτωβρίου όσο και την 25η Μαρτίου. Όσοι γονείς το επιθυμούν ντύνουν τα παιδάκια τους με παραδοσιακές στολές. Το θέαμα είναι μοναδικό και συγκινητικό καθώς τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού παρελαύνουν με καμάρι μπροστά στους γονείς τους και τους μεγαλύτερους μαθητές. Αβίαστα καλλιεργείται η αγάπη στην Πατρίδα.

Τα Χριστούγεννα οργανώνουμε γιορτή αποκλειστικά για τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού, στην οποία προσκαλούμε τους γονείς. Τα παιδιά παρουσιάζουν μια μουσικο-θεατρική παράσταση μικρής διάρκειας σχετική με την εορτή των Χριστουγέννων. 

Τον Ιούνιο κάθε έτους, επίσης  τα παιδιά του Παιδικού μας Σταθμού ετοιμάζουν καλοκαιρινή γιορτή και την  παρουσιάζουν στους γονείς και συγγενείς τους με δραματοποίηση παραμυθιών ή μύθων, χορό, παντομίμα, συγχρονισμένες κινήσεις, ποιήματα, τραγούδια κτλ.

Τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά από τη διαδικασία των εορτών είναι πολλά και ποικίλα. Τα μηνύματα των εορτών, αλλά και η προσπάθεια και η παιδαγωγική εργασία που μέσα από την προετοιμασία τους εκτελείται είναι μια «τεράστια μάθηση».

Ως παιδαγωγούς μας ενδιαφέρει πιο πολύ η διαδικασία παρά το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο βέβαια επιθυμούμε και επιδιώκουμε να είναι καλό.