Το Σχολείο

Τα Εκπαιδευτήρια “Ο Απόστολος Παύλος” δίνουν ζωντανό “παρόν” στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης εδώ και 40 χρόνια. Ανήκουν στον ομώνυμο Σύλλογο της πόλης μας και έχουν ιδρυθεί από τον π. Λεωνίδα Παρασκευόπουλο, μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Τα σύγχρονα φροντισμένα κτίρια δεσπόζουν σ’ έναν καταπράσινο λόφο του Πανοράματος στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Το φυσικό περιβάλλον προσφέρει μοναδική ομορφιά, άπλετο χώρο και εκπληκτική θέα, αλλά συγχρόνως έχει διαμορφωθεί ώστε να παρέχει στους μαθητές άνεση χώρου, διακεκριμένου ανά σχολικές βαθμίδες, ασφάλεια και εύκολη πρόσβαση.

Υπηρετούν με συνέπεια και αφοσίωση τριπλό στόχο:

  • τη μόρφωση του νου μέσα από σύγχρονα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα που υλοποιούνται με τη διδακτική υποστήριξη έμπειρου, καταρτισμένου αλλά και διαρκώς επιμορφούμενου και υπεύθυνα επιλεγμένου προσωπικού που αξιοποιεί σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό,
  • την άσκηση του σώματος με τη γυμναστική, τις αθλοπαιδιές, τη συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες και την καθημερινή φροντίδα της σωστής διατροφής, αλλά και την κατασκηνωτική ζωή που προσφέρουμε στους μαθητές μας στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στα Πιέρια,
  • τη χριστιανική αγωγή της παιδικής ψυχής με τις τακτικές μαθητικές Θείες Λειτουργίες στο εκκλησάκι μας, τον Άγιο Βασίλειο, αλλά και τη γενικότερη ακούραστη καθοδήγηση και ενίσχυση των παιδιών, ώστε να φτιάξουν προσωπικότητες ελεύθερες, δυνατές, αισιόδοξες, καλλιεργημένες, με πίστη στο Θεό και αγάπη στην πατρίδα μας.

Πάγια πολιτική των Εκπαιδευτηρίων, η οποία στηρίζεται στον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα τους, είναι τα προσιτά δίδακτρα που υπηρετούν από τη στιγμή της ίδρυσης την άποψη ότι «το άριστο δεν πρέπει να είναι απαραίτητα και ακριβό».

Σας καλούμε να περιηγηθείτε στις σελίδες, για να δείτε λεπτομέρειες και δραστηριότητες από όλες τις εκπαιδευτικές μας βαθμίδες. Μετά θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε κι από κοντά.